Egységben a sokféleség.

Biztonság

Az internetes vásárlás veszélyei – mire figyeljünk?

Az internetes vásárlás veszélyei – mire figyeljünk?

Szeretünk vásárolni, és valljuk be, interneten kényelmes is a vásárlás. Hisz otthonról, a kényelmes fotelből tehetjük, és csak egy gombnyomás, és már mienk is a kiszemelt áru. Ez mind szép, de sajnos rengeteg veszélyt is tartalmaz, amire jobb, ha figyelünk, jobb, ha tudunk néhány igen fontos dologról, mielőtt megvásárolnánk a kinézett mobiltelefont például. Ezért később sok fejfájástól és sok feleslegesen kidobott pénztől kíméljük meg magunkat.

Mindig ellenőrizzük le, milyen cég áll az adott weboldal mögött, ez nagyon fontos. Ha ezt elmulasztjuk, az kizárhatja, hogy vissza is kaphassuk a befizetett pénzünket. Ha a vállalkozást például Romániában jegyezték be, akkor komoly költségvonzata is lehetséges a termék visszaküldésének, hiszen ezt nekünk kell fizetnünk. Sajnos így már nem is nagyon éri meg az árut visszajuttatni.

Ha magyar az oldal, az se minden esetben jelenti azt, hogy magyar is a cég. Sajnos sokan éppen az ilyen hibába esnek bele, és utólag veszik csak észre a számlán az átverést. Mivel a vevő nem is kap semmilyen előzetes figyelmeztetést, ebből kifolyólag nincs is tisztában az esetlegesen felmerülő hátrányokkal sem.

Tehát, ha vásárolunk egy weboldal árukészletéből, előtte mindig ellenőrizzük a honlapon a cég nevét, adószámát valamint az adószámát. Ha nyoma sincs ezeknek az adatoknak, semmiképpen se vásároljunk azon az oldalon semmit.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.