Egységben a sokféleség.

Biztonság

Betörés elleni praktikák, néhány tanács

Betörés elleni praktikák, néhány tanács

Egyre csak szaporodnak a betöréses lopások a városokban, falvakban, és az ember félti a nehezen megszerzett tárgyait, vagyonát. Mit lehet tenni? Hogyan védekezhetünk a betörések ellen? Van valami hatékony és valóban bevált módszer?

Talán a rossz gazdasági helyzetnek, vagy a nagy munkanélküliségnek köszönhető, de eléggé elszaporodtak a betörések hazánkban. Ezért érdemes felszerelni lakásunkat modern riasztóberendezéssel, amit a szakember telepít.

A kerítésünk szintén legyen stabil, nehezen átugorható, és megmászható, például a kovácsoltvas kerítés nagyon mutatós lehet. A hegyes végű díszítő elemek pláne megteszik a hatásuk, hiszen a betörőknek nagyon kockázatos lehet átmászni rajtuk. A kapu szintén legyen nehezen nyitható, ami megnehezítheti, vagy megakadályozza az idegen behatolást.

Hasznos tanács, hogy a lakásunkban ne tároljunk nagy mennyiségű készpénzt, és ékszert. Valamint igen fontos, hogy ha tehetjük, ne engedjünk be idegeneket a lakásba. Bárki kopog, csenget, a küszöböt nem lépheti át. Igen sokféle trükkel próbálkoznak a betörők, hogy előzetes terepszemlét tarthassanak. Ezért igen hasznos lehet a kaputelefon, mivel addig nem engedjük be az illetőt, míg nem tisztázta magát száz százalékosan, hogy kicsoda és honnan jött. Kényelmetlen lehet, de rendkívül hasznos, mert ezzel kiszűrjük az illetékteleneket, legalábbis megpróbáljuk kiszűrni.

Kerüljük a nagyzolási életmódot, ne éljünk feltűnően, hiszen azt kiszúrhatják a betörők. Legyen az életünk átlagos, olvadjunk bele a hétköznapokba.

+

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.