Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

Börtön vagy otthon az idősek otthona?

Börtön vagy otthon az idősek otthona?

Az interneten sokféle lehetőség adott, sokfajta otthonra bukkanhat az ember. Nagyon kecsegtetőek az ajánlatok, csak a nyugdíjas és a családja győzze pénzzel.

Azok az idősek kerülnek ilyen otthonba, akik az önálló életvitelhez minimális vagy mérsékelt támogatásra szorulnak, valamint képesek finanszírozni az ellátásukat. Esetleg tartós ellátásra szorulnak a nap 24 órájában, és felügyelni kell rájuk. Amelyik otthon ki van szemelve, nem biztos, hogy azonnal be is kerül az ember, először várólistára rakják, és ha megüresedik egy hely, akkor talán bekerül az otthonba.

Előnyei is léteznek az idősek otthonának. Szabadon élvezheti az életet, persze ha baj van, ha rosszul lesz, akkor azonnal jön a segítség is. A közösséggel elmehet sétálni, kirándulni, talán még sportolhat is, ha van hozzá energiája. Az igényeihez is tud alkalmazkodni néhány otthon. És nem kell az udvarban különböző munkálatokat végezni, például havat lapátolni, söpörni vagy esetleg házat javítani. Lehet saját szoba, saját fürdőszoba, saját magánélet, persze ezeknek meg is van az áruk sajnos.

Nagyon figyelembe kell venni a szempontokat, mielőtt megválasszuk a megfelelő otthont. Nem mindegyik jó, hiába ígérnek sok-sok érdekességet, hasznos dolgot. Nagyon körbetekintően kell körülnézni, mert könnyen becsaphatják a naiv embereket. Valamint akaratuk ellenére ne vigyük otthonba az idős szülőket, rokonokat, barátokat. Magyarázzuk először el nekik, miért is lenne jobb az otthon, mit nyújthat, amit esetleg tőlünk nem kaphatnak meg.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.