Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Csodálatos pihenés Harkányban télen-nyáron

Csodálatos pihenés Harkányban télen-nyáron

Elfáradt a munkában? Elege van a hétköznapokból? Vagy fáj a dereka? Úgy érzi, minden porcikája fáj a sok munkától? Akkor töltse a hétvégét nyugodt körülmények között. Pihenjen, ússzon, kapcsolódjon ki. Erre Harkányban a termálfürdő nagyon is alkalmas. Persze egy rövid séta is kikapcsolódást nyújthat.

Nézzük csak, hol is fekszik Harkány, milyen városok is találhatók körülötte.
Harkány szomszédos városa Siklós. A Villányi-hegység déli részén fekszik a város, Baranya megyében. Nem messze a horvát határtól. A Dráva folyó körülbelül 7 km-re található. 4 és 6 km-rel odébb fekszik Ipacsfa, Kovácshida és Márfa, valamint Pécs pedig 25 km-rel távolabb terül el.

Közép-Európa leghíresebb termálfürdője, 13.5 hektáros természetvédelmi parkban terül el. Ahol több száz éves fák találhatóak valamint a Zsolnay eozin szökőkút is. Amellett, hogy nyugtató, frissítő és gyógyító kezeléseket kapnak az ide látogatók, beutaltak, még pihenni is van lehetőségük.

A gyógyvizet a 19. században fedezték fel, aminek hatása hasonló a Holt-tenger vizéhez, és ásványianyag-tartalma rendkívül magas.

Mivel a gyógyvíz felfedezése 150 évvel ezelőtti, a látogató turisták száma elérte az egymillió embert évente. Harkányban sok helyen található szállás és rekreációs épület a pihenni vágyóknak. A legtöbb szálloda az európai szabványoknak megfelelően épült.

Sok-sok fesztivált is rendeznek Harkányban évente többször is. Remek kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség, ha több napra oda látogat akár családostól, akár a barátaival.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.