Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Ékszerek készítése házilag szemétből: kávékapszulából és PET palackból is lehet!

Ékszerek készítése házilag szemétből: kávékapszulából és PET palackból is lehet!

Gondolt már arra, hogy akár egészen hétköznapi alapanyagokból is mutatós ékszereket lehet készíteni? A minden háztartásban előforduló kávékapszulák és PET palackok is kiválóan felhasználhatóak, s egészen egyedi megoldások születhetnek belőlük. Az újrahasznosítás napjainkban rendkívül népszerű, és sokat lehet róla olvasni a világhálón is. Ha csak belegondolunk abban, hogy napi szinten milyen mennyiségű szemetet termel egy-egy háztartás, máris világosan látható, hogy a recycling bizony kiemelt szerepet kell, hogy kapjon az élet minden területén.

Az ékszerek viselésének története régmúlt időkre nyúlik vissza. A napjainkban kapható sokszázezres, milliós ékszercsodák évezredekkel ezelőtt nem léteztek, az emberek mégis megtalálták azokat az alapanyagokat, melyekből igényes nyakláncokat, fülbevalókat készítettek. Sokáig a természetes anyagokon volt a hangsúly. Napjainkban megéri felfedezni az olyan, egyszer már felhasznált eszközöket, holmikat, melyek méltóbb sorsa érdemesek, minthogy a kukában landoljanak.

A kapszulás kávéfőzők egyszerűségük és gyorsaságuk miatt minden korábbinál népszerűbbnek bizonyulnak. Mivel kizárólag kávékapszulákkal működnek, így szükségszerűen nap mint nap gyűlnek ezek a lakásban. Mi lenne, ha nyakláncot, vagy fülbevalót készítenénk belőlük? A strapabíró, önmagában is szép anyag adott, s némi kézügyességgel, fantáziával karika fülbevalók, nyakláncok születhetnek. Ha szükségünk lenne ezekhez kapcsokra, akasztókra, gyakorlatilag fillérekért beszerezhetőek azok a kreatív boltokban, vagy például a gyöngyfűzéssel foglalkozó portálokon keresztül.

Hasonló a helyzet a PET palackokkal is, melyek alapanyagként egyszerűen formázhatóak, vághatóak, és gyakorlatilag olyan ékszerek valósulhatnak meg belőlük, melyekről laikusként meg sem mondanánk elsőre, hogy újrafelhasznált termékről van szó esetükben. A világhálón kattintgatva sokféle videóval találkozhatunk, melyek lépésről-lépésre megmutatják, miként születnek meg ezek ez ékszercsodák. Érdemes szabadon engedni fantáziánkat, és kifejezetten a színes PET palackok nyújtotta lehetőségeken gondolkodni. Akár lakásdekorációs elemek is készülhetnek a műanyag flakonokból, így művirágokat, térelválasztó elemeket, vagy akár önetető macskatálat is készíthetünk. Az alapanyag felhasználása jellegéből, formájából adódóan adja magát, és még a kevesebb kézügyességgel bírók számára sem jelenthet kihívást egy-egy fülbevaló vagy nyaklánc elkészítése. A PET palackos ékszerekhez szintén szükség lesz akasztókra, kapcsokra, melyeket néhány kattintással megrendelhetünk online.

Napjainkban sokat hallani az újrahasznosításról, amely a fenntartható fejlődés egyik alapvető elemének számít. Legyen szó akár a szemét szelektív gyűjtéséről, vagy a háztartásban keletkező hulladék újrahasznosításáról, a lehetőségek száma végtelen. Mindannyian hozzájárulhatunk akár csak kevéssel is ahhoz, hogy a szemét lassan ne lepje el bolygónkat. A kávékapszulákból és PET palackokból megálmodott ékszerek, vagy éppen háztartási tárolók  igényesen megvalósíthatóak, és magukban rejtik az alkotás örömét is. Ez utóbbi pedig mai, rohanó világunkban felbecsülhetetlen értékkel bír, s hozzájárul a harmónia megteremtéséhez.

Az információk összegyűjtésében segített az XP ékszer – az online ékszer webshop, ha mégsem házilag készített ékszerre vágyik.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.