Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

Ennyivel emelkednek jövőre a nyugdíjak

Ennyivel emelkednek jövőre a nyugdíjak

Jó hír az, hogy hivatalossá vált a jövő évi nyugdíjemelés mértéke. Mivel hétfőn elfogadta a kormány a 2015-ös költségvetést. De vajon örülhetünk is neki? Mennyi lesz ez az összeg? A korkedvezményes nyugdíjakkal vajon mi lesz? És mikorra várhatók a nyugdíjak jövőre?

Csak annyival növekednek a nyugdíjak, amennyi inflációval számol a kormány jövőre. De mennyi is ez pontosan? Mivel az előrejelzés 1,8% lesz, ezért 1,8 százalékos mértékű nyugdíjemeléssel számol a kormány.

Egy átlagos öregségi nyugdíj idén 115 786 forint volt. De ezt az összeget nem minden nyugdíjas éri el, körülbelül az 54 százalékuknak 50 és 99 ezer forintból kell havonta megélniük. Ők talán kicsit veszik csak örömmel, hogy körülbelül 900 forinttal többet fognak majd kapni. Viszont vannak olyan nyugdíjasok, akik a 870 ezer forintos nyugdíjukhoz akár 15 ezer forinttal is többet kapnak jövőre.

Sajnos megszűnik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetősége. A 2015-ös költségvetés kapcsán a kormány ezt nem szavazta meg.  A korkedvezményes nyugdíjat azok vehették igénybe, akik például veszélyes munkahelyen dolgoztak, és az egészségük védelme érdekében korhatár előtt mehetek nyugdíjba.

Jövőre is minden hónap 12-én fogják utalni a nyugdíjat azoknak, akik a számlájukra kérték. Ha ez a nap esetleg hétvégére esik majd, akkor természetesen pénteken lesz utalva. Viszont decemberben a hónap elején fog érkezni az összeg, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatása szerint.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.