Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Grillezhetünk télen is?

Grillezhetünk télen is?

Nyáron általában mindenki imádja a szabadban való grillezést. De akkor télen esetleg le kell mondani ezekről a jóízű grillezett húsokról? Nem, mivel lakásban is lehet az elektromos grillsütő segítségével, és ez praktikusabb is, mint az igazi.

Csupa jót lehet a benti grillsütésről megemlíteni, például kevesebb kosszal jár, nem büdös, sokkal tisztábban lehet vele dolgozni. Az igaz, hogy nem olyan illata lesz a grillezésnek, mintha kint csináltuk volna, éppen ezért a grillezett husi is kicsit más ízű lesz.

Mindig melegítsük elő a grillsütőt. Ha hideg, ne tegyünk bele ételt, ez nagyon fontos. A marinált húsokat előbb csepegtessük le alaposan, és csak aztán helyezzük be a sütőbe, mivel akkor kevesebb zsír halmozódik majd fel a zsírfogó tálcán. Ha esetleg teflonbevonatú a sütőlapja a grillnek, akkor ugyanúgy tilos fémeszközöket használni, akár a teflonserpenyők esetében.

Egész csirkét kizárólag forgónyárssal ellátott grillsütőben érdemes sütni. Ha feldaraboljuk, akkor persze bármilyen grillsütőben megsüthetjük finom ropogósra. Viszont azzal is számolnunk kell, ha sokan vagyunk, akkor lassan tudja kiszolgálni az embereket, pláne ha kisebb kapacitású a grillsütőnk.

Takarékosan grillezzünk. Ha befejeződött a sütés, azonnal kapcsoljuk is ki a készüléket, majd várjuk meg, míg kihűl. Amikor már hozzá lehet érni, vegyük ki a grillrácsot, és papírtörlővel töröljük át először, csak ezután mossuk el.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.