Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Gyógyfürdők Budapest és környékén

Gyógyfürdők Budapest és környékén

Gellért Gyógyfürdő: A XVII. században Sáros fürdőnek nevezték, mivel a forrásvízzel a feltörő finom iszap leülepedett a medence alján. A Gellért Gyógyfürdő és Szálló szecessziós stílusban épült kapuit 1918-ban nyitotta meg. A gyógyfürdő 1927-ben hullám strandfürdővel, 1934-ben pedig pezsgőfürdővel bővült.

A korszerűsítés során az uszodában lévő ülőmedencét, a kültéri üllőmedencét, valamint a gyermekmedencét megújították ami alapján korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. A Gellért Gyógyfürdőben ma már valamennyi gyógyszolgáltatást igénybe lehet venni. Ma már inhalatóriummal és komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel (nappali kórház) rendelkezik.

Aquaworld Vízi birodalom: Az aquaworld Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkja, amely nyáron és télen is szórakozást nyújt minden korosztálynak. A vízi birodalmat egy 5 emelet magasságú és 72 méter átmérőjű óriáskupola fedi. Budapest északi részén az M0-ás Megyeri-híd pesti hídfője mellett található az aquapark. A fürdő zöld környezetben helyezkedik el a városközponthoz közel. A fürdő több mint 800 férőhelyes. Nagy látványosság a függőhidakkal, medencékkel és tornyokkal körülölelt Angkorromtemplom sajátosságait idéző központi épület.

Az Aquaworld koncepciójához remekül illeszkedik a mosolygó szobrok birodalma, ennek az a célja, hogy a vendégek egyedi építészeti és műszaki megoldásokkal összetett élményekkel gazdagodjanak. Aqualand Termál és Élményfürdő: Ráckevén található rendelkezik szabadtéri és beltéri úszómedencékkel, megtalálható gyermekmedence, óriás csúszdák, termálvizes medence, szauna, szolárium, valamint lehetőségünk nyílik sportolni a különböző sportpályákon.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.