Egységben a sokféleség.

Autóipar

Használt autó vásárlása, tanácsok – mire figyeljünk?

Használt autó vásárlása, tanácsok – mire figyeljünk?

Szükségünk lenne egy autóra, egész pontosan egy használtra. De mielőtt elindulnánk a megvásárlására, tisztázni kellene néhány szempontot. És az sem árt, ha figyelünk pár dologra az autóval kapcsolatban, hogy semmiképpen ne járjunk rosszul a vétel után. Első lépésként gondoljuk el, mennyit fogjuk használni, hány személyes legyen, és persze mennyi összeget óhajtunk rászánni.

Nézzük, figyeljük meg majd a kiszemelt autó minden részét, alkatrészét. Alváz számot, fogyasztását, fékek működését és a motort, valamint, hogy rendelkezik-e érvényes műszakival és zöld kártyával, és azok mikor járnak le. Nem sérült-e valahol. Vigyázzunk, mert szeretik az árusok becsapni a vásárlót, főleg azt, aki nem is ért az autókhoz. Ha van egy olyan ismerősünk, aki jobban ért az autókhoz, mint mi, hívjuk el őt is a vásárlásra, kérjük ki a véleményét, kérjük meg, hogy segítsen.

Az autó életkora se mindegy. Ne vegyünk öreg autót, annak rövid lesz a nálunk töltött időtartama. Persze előfordulhat olyan is, hogy egy 20 éves autó jobb karban van tartva, mint egy 5 éves. Ezért kell tüzetesen szemügyre venni, átvizsgálni szakértő szemmel, mielőtt megvesszük.

Figyelembe vehetjük, milyen extrákkal rendelkezik a kiszemelt jármű. Van-e klímaberendezése, rádiója, központi fűtése, szervokormánya például. Valamint kényelmesek-e az ülések.

Ha már rá is akadtunk a keresett autóra, és teljes mértékben megfelel az igényeinknek, a színe is igazán remek, és még az árfekvésben  is szimpatikus, akkor nyugodtak lehetünk, és létre lehet hozni az áhított vásárt.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.