Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Horgász tippek kezdőknek, hogyan is lehetne elkezdeni?

Horgász tippek kezdőknek, hogyan is lehetne elkezdeni?

Szórakoztató sport a horgászat, de nem árt, ha megfelelően felkészülünk rá, valamint egy pici szakértelemmel is rendelkezünk. Néhány fontos információt tartsunk szem előtt, mielőtt horgászni kezdünk.

A különböző vízek más-más horgászási módszert igényelnek. A sós vagy hideg vízben másképp kell horgászni, míg a friss és nyugodt vízben megint csak más módszert kell bevetnünk.

Tavon vagy folyóban érdemes ott horgásznunk, ahol a víz sekélyről mélyre vált, mivel a halak ezeken a területeken szívesen gyűlnek össze, hogy ennivaló után nézzenek.

Nem jó ötlet fényes csalit használni, mivel elvakítja a halakat. Inkább helyette használjunk fém és matt csalit, hogy a tükröződést elkerüljük.

Amennyiben olyan helyen horgászunk, ahol mohás terület is van, akkor inkább ott horgásszunk, mivel arrafelé gyakran fordulnak meg a halak élelem után kutatva. Hátha nekünk is több lesz ott a szerencsénk.

Csalinak lehetne a kukac helyett például sáskát is használni. A nagyobb halak igen finom falatnak tartják ezt a csemegét.

Mielőtt elindulunk horgászni, mindenképp érdeklődjük, tudakoljuk meg, hogy a horgászni kívánt helyen miféle halak élnek, valamint azokat milyen módszerrel érdemes a legkönnyebben becserkészni.

Tudnunk kell, hogy a hrogászat a türelem sportja. Nem szabad hamar feladni, ha nem fogunk semmit. Hanem mindig tanulhatunk valami újat, valami hasznos információt a halakról. Megértésük és a környezetének megismerése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyszer kifogjuk a számunkra kedvező nagyobb halat.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.