Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Kalandparkok gyerekeknek Magyarországon

Kalandparkok gyerekeknek Magyarországon

A kalandparkok természetes környezetben teremtenek lehetőséget a szórakozásra és a mozgásra gyerekeknek és felnőtteknek is. Ezeket vidámparkhoz is hasonlíthatnák, de a kalandparkban valójában az aktivitás kerül előtérbe, és így életre szóló élményekkel lehetünk gazdagabbak. Néhány kalandpark ami a gyerekeknek nyújt szórakozási lehetőséget!

A Csú-Sziki kalandpálya: a Szeged-Kiskundorozsma Sziksósfürdőn a strand bejárata mellett található egy fenyves erdőben. Itt a gyerekeket 14 akadály pálya várja, ami egy méter magasságban található, ami négy, öt éves kortól használható. A gyerek pálya rendelkezik két kis csúszóval is. Kilenc tíz éves gyerekek a felnőtt pálya könnyebb részeit is kipróbálhatják.

Szilvásváradon a Szalajka-völgyben találjuk az egyik legizgalmasabb kalandparkját. Itt minden korosztály megtalálja a számára megfelelő aktív szórakozási, sportolási lehetőséget. 3 éves kortól lehet használni a kalanderdőt. Itt négyféle kötélpálya rendszer áll rendelkezésre, valamint egy 4 asztalos bungee trambulin, és egy 7 méter magas mászótorony is. A 3 éves gyerekek 70 centiméter magasságban mászhatják meg a nekik épített kötélpályát.

A nagyobb korosztály a Szalajka-völgyi zúgó patak fölött 5-6 méteres magasságban próbára tehetik bátorságukat. A Mecsextrém park közel 1 kilométeres bobpályáján a kocsik az erdőben a fák között siklanak szakadékok és patakok felett. A fák ágai között kialakított kötélpályán a gyereke 1,5 méter magasságban a felnőttek pedig 6-8-9 méter magasan tehetik próbára magukat. A zamárdi kalandparkban 130 cm alatt 3, 150 cm-ig 3, felnőttek számára 5 pálya áll rendelkezésre.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.