Egységben a sokféleség.

Esemény

Karácsonyfa vásárlási ötletek

Karácsonyfa vásárlási ötletek

Megvettük már az ünnep legfontosabb kellékét? Ha nem, akkor még nem késtünk le a karácsonyfa vásárlásáról. De milyet vegyünk? Hogyan gondozzuk az ünnepek alatt? És utána mi történik a fával? Hova tegyük majd?

A normann fenyő a legkeresettebb fenyőfa. A fácska a rövid tűleveleivel azonnal ünnepi hangulatot teremt. Ráadásul elég sokáig nem hullatják a leveleiket sem. Nem vékonyak nagyon az ágai sem, jól tűrik a díszeket, és megtartja a formáját is.

Az ezüstfenyők tartósabbak, nem nagyon hullatják a leveleiket. A szobahőmérsékletet valamint a díszeket is jól tűri. De ha alig van rajta dísz, úgy is nagyon szép. Az erdei fenyő viszont a legkönnyebben kezelhető fenyő fajta. A hosszú tüskéi miatt alig lehet díszeket ráhelyezni.

Akár már most is megvehetjük a fenyőfát, ha van hol tárolnunk karácsonyig, például pince vagy padlás, vagy egy fűtetlen folyosó. Ha cserepes fenyőt veszünk, akkor is megvehetjük most is, de mielőtt bevisszük a meleg lakásba, először szoktassuk kicsit a melegebbhez, különben lehullanak a levelei.

A lakásban olyan helyen tartsuk a fát, ahol hűvösebb van, és mindig friss a levegő. De addig, amíg nem visszük a lakásba, árnyékos helyen tartsuk. Ha véget érnek az ünnepek, a fákat csak a kijelölt helyekre, konténerekbe dobjuk. Esetleg ha van olyan ismerősünk, aki fával fűt, ajándékozzuk neki.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.