Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Kirándulás Kőszeg környékén a családdal

Kirándulás Kőszeg környékén a családdal

Mi sem lehet jobb szórakozás, mint kirándulni egyet, főleg, ha kellemes, napos az idő. Ne lustuljunk ilyen időben otthon, a négy fal között, mozduljunk ki, hisz a jó levegő is jót tesz a szervezetünknek.

Ha Kőszeg közelében lakunk, sétáljunk egyet a természetben, különösen a szebb, napos időben. Az Óház kilátó igen csodás hely, mely a Kőszegi-hegységben található. Remek kilátás nyílik onnan a városra, a pozsonyi hegyekre, a Ságra, a Somlóra, a Fertő-tóra, és még a szomszédos Ausztriára is. Autóval a Kincs pihenőig lehet menni, onnan pedig egy kis sétával mindössze 30 percnyire található.

A Dunántúl legmagasabb pontja az Írottkő. Megközelíteni Velemben lehet, a volt Avar Hotel melletti kis szerpentinen felmegyünk autóval, majd egy sorompó jelzi, hogy vége az autós útnak. Onnan egy ösvény indul el, mely 2 km hosszú. Körülbelül 45 perc gyaloglás és fenn is vagyunk. Közben persze többször is gyönyörű panoráma tárulhat elénk keleti és déli irányban. Lenyűgöző tájakon sétálhatunk keresztül.

Kőszeg peremén terül el a Csónakázó-tó, mely igen kedvelt pihenőhely. Parkosított parkjaival csodás sétákat lehet ejteni, vagy kerékpározhatunk, ha úgy tartja a kedvünk. A tóban még horgászati lehetőség is van. A tó fölött a Kálvária templom magasodik, mely ideális egy kiránduláshoz. A kilátás a dombról egyedülálló a városra, a környező hegyekre és erdőségekre.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.