Egységben a sokféleség.

Biztonság

Konyha tisztítása házilag avagy tegyük biztonságossá a lakást

Konyha tisztítása házilag avagy tegyük biztonságossá a lakást

A lakás tisztasága elengedhetetlen fontos, hisz az egészségünk függhet tőle. És szebb látványt is nyújt egy tiszta, rendezett lakás látványa. Külön-külön minden helységnek fontos, hogy tisztaságot sugározzon az oda látogatók számára. Különösen a konyha rendben tartására figyeljünk oda, hisz ott falatozunk, ott tároljuk a mindennapi ételeinket, a tányérokat, és azokat az eszközöket, melyek még az étkezéshez szükségesek

Figyeljünk arra, hogy naponta rakjunk rendet a konyhában. Az étkezések után, ha tehetjük, mosogassunk el, majd tegyük helyre az edényeket. A fölösleges és nem használatos edényeket tegyük szekrénybe vagy polcra. Az ételeket is tegyük vagy a hűtőbe vagy a polcra. A maradékot mindig dobjuk ki, különben baktériumok forrása lesz.

A konyha padlóját is mindig söpörjük fel, hogy a hangyák ne támadják le a morzsákat. Este, mielőtt fekszünk le, mossuk fel fertőtlenítővel is. Bár ezt nem kell naponta, elég, ha 3-4 naponta mosunk fel. Kevesebb a fertőzésveszély legalább, és a gyerekeink is biztonságban érzik magukat.

A gáztűzhelyt minden használat után töröljük, mossuk le, hogy a következő főzést tisztán kezdhessük majd el. Mivel nem is szép látvány, ha rajta hagyjuk az odaégett ételmaradékokat. Az a jó, ha megjövünk a munkából fáradtan, belépünk a konyhába, és tisztaság fogad minket. Öröm leülni és kávézni, vagy elkészíteni a vacsorát. Legyen lakásunk, konyhánk biztonságos, fertőzésmentes. Hisz az otthonunkban töltjük életünk jelentős részét.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.