Egységben a sokféleség.

Esemény

Létezik- e a télapó? Mit jelent a gyerekek számára? Mikor valljuk be az igazat?

Létezik- e a télapó? Mit jelent a gyerekek számára? Mikor valljuk be az igazat?

Az eredeti történet szerint Miklós püspök a mai Törökország területén élt 280 körül. Egész életében segített mindenkin és szétosztotta a vagyonát. Egy legenda szerint élt egy férfi és három lánya, akik nagyon szegények voltak és az apjuk el akarta őket adni rabszolgának. Ahhoz , hogy ez ne következzen be, Miklós ( vagy ahogyan akkor hívták: Noel Baba = Ajándék apa ) a két nagyobbik lány ablakába egy-egy zacskó aranyat tett de mivel a legkisebb lánynak zárva volt az ablaka az ő részét a kéményen keresztül dobta be ami éppen az ott száradó zoknijába esett.

Manapság minden kisgyermekes szülő nagyon készül és együtt várja csemetéjével a Télapót, aki többnyire December 5-én éjszaka rejti bele a kis csomagját a kitisztított csizmába. Így a gyerekek 6-ára virradóan hatalmas meglepetéssel találkoznak.

Számos pszichológus szerint nem jó, ha sokáig halogatva van az igazmondás. Pedig hinni jó! Látni az apróságok szemében az örömet, hogy ő bizony jól viselkedett ezért kapott rengeteg csokoládét. A szülőket ez boldogsággal tölti el.

Tehát ha egy mód van rá jó lenne, ha minél később érkezne el a pillanat, mikor kérdőre vonják hozzátartozóikat, hogy nem is létezik Mikulás. Sok kicsi már annyira okos, hogy sajnos le tudja vonni a következtetéseket már csak ha egy bevásárlás során meglátja a csomagokat a boltban. Ezek a helyzetek elkerülhetetlenek mégis meg kell próbálni kimagyarázni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.