Egységben a sokféleség.

Oktatás

Milyen szakmát érdemes tanulni?

Milyen szakmát érdemes tanulni?

Videószerkesztő: A digitális videószerkesztő segítségével ma már létre tudunk hozni különböző effekteket, a segítségével még digitalizálni, szerkeszteni és vágni is tudunk. Ezzel a szakmával eltudunk vele helyezkedni hírközlő szervezetnél, különböző tv műsorokhoz is szükség van videószerkesztőkre. Ha ezzel a szakirányú végzettséggel és felsőfokú nyelvtudással rendelkezünk, biztosan találunk munkát.

Kereskedelmi búvár: Ezt a szakmát mindenféleképpen olyan személyek válasszák, akik külföldön szeretnének dolgozni. Különböző országokban a könny és mély búvári dolgozók a különböző vízalatti rendszerek kiépítését, vagy a már kiépített szerkezetek vezetékeit javítják, valamint az olajfúró tornyok víz alatti részének meghibásodását javítják, illetve azokat karbantartják. Ehhez a szakmához elengedhetetlen az idegen nyelvtudás, mérnöki diploma, és különböző búvárvizsgák megléte.

Videojáték-fejlesztő: A videojátékok készítése az elmúlt években robbanásszerűen megugrott, így erre a területre is keresnek szakembereket. A szakma elvégzése után elhelyezkedhetünk 2D és 3D animációs tervezőként, programozóként, designerként, menütervezőként, grafikusként, valamint szövegíróként is eltudunk helyezkedni az utóbbihoz magas szintű angol nyelvtudás szükséges, mivel a legtöbb játék angolul van.

Kriminalisztikai technikus: Ez a szakma is elég felkapott lett az utóbbi időkben, mivel egyre több a bűnözés és a felderítetlen emberölések is, ezért megfelelő szakemberekre van szükség. A szakma elvégzése után elhelyezkedhetünk bűnügyi elemzőként, kriminalisztikai technikusként, vérelemzőként, illetve törvényszéki elemzőként is. Külföldön is lehet munkát vállalni megfelelő nyelvtudással.

hozzászólások

Hozzászólások

 • edina szerint:

  Azért vannak ennél “hagyományosabb” szakmák is, amikkel kiválóan lehet boldogulni, csak jó helyen kell elhelyezkedni és jó iskolában kell tanulni azt a szakmát. Érdemes jó sulit választani.

 • Detty szerint:

  Érdekesek, de valami hétköznapibb, nőies szakma kellene. Itt nézegettem a vendéglátós vagy szépészeti képzéseket, nagyon jó iskola.

 • Szóljon hozzá!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  ©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.