Egységben a sokféleség.

Autóipar

Mire jó a vonóhorog elektromos szett?

Mire jó a vonóhorog elektromos szett?

Ma már a mai technika segítségével a gépjárműveket igen jó felszerelésekkel látják el. Nem csupán a kényelemre törekednek a szakemberek, hanem arra is, hogy minél korszerűbb legyen az adott jármű. Valamint persze könnyebb legyen vele a közlekedés. Például a vonóhorog egy gépjárművezetőnek sem ismeretlen fogalom. És a vonóhorog elektroszett?

A vonóhorog elektroszett egy kábelkötegből és egy hét tűs dugaszolóaljzatból áll. Alkalmas minden olyan jármű elektromos csatlakoztatására, mely 12V-os negatív testelésű. Kiválóan működik. Az utánfutót, miután csatlakoztattuk, érzékeli. Leteszteli, hogy helyesen működik-e az irányjelző, a fék, valamint a helyzetjelző lámpák.

Amennyiben szükséges, megvédi a gépkocsi elektronikus egységeit és a villamos hálózatát. Nehogy zárlat vagy elektromos túlterhelés keletkezzék. Erre sem a sofőrnek kell figyelnie. Sőt, ha véletlenül meghibásodik az utánfutó irányjelző működése, azt szintén jelzi. Valamint, ha egyik féklámpája sem világít, akkor a fékpedál lenyomásakor jelez egy hanggal.

Hangokkal jelez az okos kis elektromos kis készülék, ha meghibásodik valami. Vagy fényjelzéssel. Amennyiben LED lámpát használunk az autónk hátsólámpájához, azokhoz ugyanúgy remekül alkalmas.

Tehát már az autó indulása előtt jelez ez az okos készülék, ha valami hibát észlel. Ugyan el lehet indulni, de nem tanácsos. Nézzük meg, mi a baj, és orvosoljuk. Ha nem tudjuk megcsinálni, mindenképp vigyük szerelőhöz. Hibásan működő lámpákkal borzasztó balesetveszélyes vezetni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.