Egységben a sokféleség.

Esemény

Mohácsi busójárás – télűző fesztivál

Mohácsi busójárás – télűző fesztivál

Vásár, nép, kavalkád, ijesztő maszkos emberek, Mohács. Igen, ez a híres és neves busójárás. Remek szórakozást és sok-sok színes programot ígér Mohácson idén is. Menjünk mi is el, vigyük a családot is, és töltsünk egy szórakoztató napot Mohácson.

A busó egy olyan alak, aki fűzfából faragott maszkot visel, valamint a ruházata bocskor, és fehér vászongatya, és egy derékban kötéllel vagy lánccal van összekötve a kifordított birkabunda. A derekára néhány kolomp van felaggatva, és a vállon tarisznya van. Elég ijesztő alakok a busók.

Az ünnepség lényege, hogy búcsúztatják a telet a búsok valamint a látogatók, turisták is, akikből idén 30 ezret is várnak. Idén körülbelül 800 busó lesz és 200 további maskarába öltözött, akik ünnepelni fogják a tél végét.  A busójárás egy tavaszköszöntő, télbúcsúztató, termékenységet varázsló ünnep fajta. A Riói és a velencei karnevállal mutat valami rokonságfélét, és az afrikai népek szokásaival is. Mivel pogány ünnep.

Jó bulinak ígérkezik február 12-17 között ez a busójárás. Rendeznek benti programokat is, és persze kinti programok is lesznek. Nem fogunk unatkozni, ha ezekben a napokban Mohácsra látogatunk. Vásárolhatunk is a kézműves vásárban. A gyerekek is beöltözhetnek valaminek a farsangi mulatságokon, ha kedvük tartja. Lesz zene, tánc és minden más, ami kell egy busújáráshoz. Tehát, látogassunk el a méltán híres programra Mohácsra.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.