Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

Nyugdíjasan is irány a munkaerőpiac

Nyugdíjasan is irány a munkaerőpiac

Adókedvezmények, adójogszabályok módosítása, ami a nyugdíjasokra vonatkozik. Ezeket is elképzelhetőnek tartja a kormány, persze annak érdekében, hogy a nyugdíjban részesülők minél tovább maradjanak a munka világában.

Azok a nyugdíjasok, akik továbbra is dolgoznak vagy visszatérnek a munka világába, ők adókedvezményben részesülnének. Adót fizetni csak a munkabérük után kellene, valamint a teljes nyugdíjukat is megkapnák.

Sajnos kis hazánkban elég sok a hiányszakma, kevés a munkás. Ahol bizony szükség lenne rájuk. Éppen ezért bevonnák a nyugdíjasokat is, miszerint szeretnének egy olyan idősebbeket is ösztönző rendszer kidolgozását hazánkban, amely miatt a nyugdíjasoknak érdemes lenne visszatérniük a munka területére.

Hiányszakmák országosan például a gépi forgácsoló, villanyszerelő, hegesztő, ipari gépész valamint a szociális gondozó és ápolási munkakörök. De persze régiónként ez változó lehet. Sok helyen keresnek még ácsot, kőművest vagy éppenséggel péket. De vajon reális lehet az, hogy aki mondjuk pék szakmában dolgozott 40 évig, az képes lenne folytatni ezt a munkát? De a többi hiányszakmában is lehetséges ez?

Reméljük, aki nyugdíjasként munkát vállal majd, nem olyan munkához fog jutni, amit a fiatalok nem szívesen csinálnak, vagy nem kell a munkájuk esetleg, mivel jó lesz az a nyugdíjasoknak is. Akiknek egy része azért vállalna munkát, mert nem tud megélni a kevéske nyugdíjából. És ugyanúgy fizikai munkát fog végezni, mint előtte 40 évig tette.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.