Egységben a sokféleség.

Oktatás

Pedagógusok és diákok kapcsolata: milyen ma itthon és milyennek kellene lennie

Pedagógusok és diákok kapcsolata: milyen ma itthon és milyennek kellene lennie

Bezzeg a régi szép időkben.. Általában így kezdik a szülők a mondatot, miután a diák hazaér az iskolában és unottan meséli el, hogy rossz jegyet kapott majd ígéri, kijavítja. Majd a szülők elmesélik, hogy amikor ők voltak diákok szinte haza se mertek menni, ha négyesnél rosszabb jegyet kaptak akár dolgozatra akár felelésre. Ha megkérdezné a nagyszülőket, azért biztosan akadna olyan emlékük, ahol nekik ugyanezt el kellett mondani.

Egy valami azonban biztos: manapság nem feltétlen a rossz jegyek jelentik a problémát, hanem a magatartás. A mai diákok igencsak elengedték magukat és sokszor olyan hangot ütnek meg a pedagógusokkal szemben amit nem illik. Sajnos jobbik eset ha csak szóban adnak megnyilvánulást és nem tettekben.

A tanárok dolga nem könnyű. Próbálnak minél korszerűbbé tenni az anyagot, minél barátibb hangulatba terelni az órákat. Sokan itt esnek át a ló túloldalára, hisz igaz, hogy csak jót akarnak de ezzel felbátorítják a tanulókat és még annyi tiszteletet sem fognak érezni mint eddig.

Valahogyan létre kellene hozni egy arany középutat: a régiek megoldása sem nagyon vezetett célra amikor rettegtek egy-egy feleléstől és a mellé járt körmöstől ha nem tanultak. De a hanyagságok és lógások sem viszik előre a jó képességűeket, akikből bármi lehetne ha az órán kicsit többet vannak jelen fejben.

Összefoglalva minden tisztelet eme pályát választóknak, bár sokan nem is tudják pontosan, hogy mire vállalkoznak de mindentől függetlenül csodálatos szakma.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.