Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Praktikus tanácsok, tippek költözéshez

Praktikus tanácsok, tippek költözéshez

Szerencsésen túl jutottunk az ingatlanvételen vagy a házfelújításon, akkor elkezdődhet egy olyan tevékenység mely igencsak fárasztó és kimerítő folyamat. Ez pedig a költözködés. Hogyan lehet átvészelni, hogy minden holmink a rendeltetési helyére eljusson, és még ne is fizessünk érte vagyonokat?

A legfontosabb, és ez egyben a hatékony költözésnek az alapja, hogy legyenek dobozaink. Sok-sok dobozra lesz szükségünk. Vásárolhatunk, de akkor elég sokba kerülne. Ennél egyszerűbb módja, ha a nagyobb bevásárlóközpontoknál szerezzük be őket, például melyekbe árut szállítottak, és ráadásul tiszták.

Mindent tegyünk dobozba, amennyiben lehetséges. Mivel így a legegyszerűbb a költözés, és a holmik se nagyon tűnnek el, valamint a szállításuk jóval egyszerűbb. A törékeny dolgokat, például poharakat, vázákat, csomagoljunk be újságpapírba, vagy más speciális csomagolóanyagba. A tévét vagy a számítógépet a legcélszerűbb a saját dobozában, és a saját autónkban szállítani. Ezeket, ha lehetséges, ne bízzuk a szállítókra.

Egy kis trükk következik, mely módszerrel nem keveredhetnek el könnyen a dobozok. Minden helység dobozait  jelöljük meg más-más színnel, így legalább tudni fogjuk, és könnyebben meg is különböztetjük. Tehát nem elég a doboz tetejére írni, hogy például a nappali nagy szekrény, hanem jelöljük is meg kék színnel. Tehát ami a nappaliba való, azok kék színnel lesznek megjelölve. A hálószobát pedig jelölhetjük zölddel is. És így tovább.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.