Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Rossz idő esetén programok a lakásban

Rossz idő esetén programok a lakásban

Sokszor esős, hideg és nyirkos az idő. És ráadásul még hideg is van. Ilyenkor elég nehéz lefoglalni a kicsiket, főleg a hétvégén. Unatkoznak a lakásban. Ennek nem szabad megtörténnie. De mit csináljunk? Hogyan és mivel kössük le őket? Íme néhány igen jó ötlet.

Ha a gyerek szívesen sündörög a konyhában, akkor érdemes ezt kihasználni. Még hasznos is lehet. Vonjuk be őt is az ebéd vagy a vacsora készítésébe. De soha ne adjunk neki veszélyes feladatot, inkább a könnyebb munkákat bízzuk rá. Viszont ne tévesszük szem elől a gyereket, míg ténykedik.

Kézműves feladatokat is adhatunk neki. Csupán a gyerek kora és türelme valamint az aktuális kézügyessége szabhat határt. Például gyöngyfűzés a nagyobb gyöngyökkel, fonni is megtaníthatjuk. Hajtogatni is megtaníthatjuk, a könnyebb figurák elkészítésében például.

Együtt olvasunk egy mesekönyvet az ágyban összebújva a csemeténkkel, remek időtöltés lehet. Hisz ez fejleszti a gyereket is. De az is nagyon jó lehet, ha olyan mesét nézünk vele, ami a korához illik, és érdekli is. Mivel ha felmerülnek kérdései a mesével kapcsolatban, nyugodtan meg is tudjuk majd válaszolni.

Esetleg elővehetünk egy nagyon jó társasjátékot, amit a család minden tagja együtt játszhat. Remek unalomüző elfoglaltság. Közben teázhatunk, rágcsákat ehetünk, és jól érezhetjük magunkat. A kicsit még győzni is engedhetjük, hogy jobb kedve legyen.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.