Egységben a sokféleség.

Esemény

Siklósi Böllérfesztivál avagy a falusi disznóvágás

Siklósi Böllérfesztivál avagy a falusi disznóvágás

Sok városi gyereknek fogalma sincs, milyen is egy disznóvágás. Pedig falun eléggé el van terjedve, nagy hagyományt képvisel.

A Tenkesalja Böllérverseny ezt a célt szolgálja, hogy a mostani fiatalok is megismerkedjenek ezzel a hagyománnyal. A kis falvakban már elő is lesznek addigra készítve a jó húsban levő malacok. A városi gyerekeknek fogalma sincs arról, hogyan is zajlik egy disznóvágás, mit kell csinálni, hogyan lesz abból ehető finomság. Csak a boltban találkoznak a kolbásszal sonkával, de már szeletelve vagy lefóliázva.

Nem szabad elfelejteni ezt a szép hagyományt. Ha érdekli a fiatalokat, mindenképp ott a helye a családoknak február 7-én Siklóson. Biztosan senki se fog unatkozni. Lehet enni, inni, sőt, még segíteni is.

Böllérversenyt is rendeznek, melyből már hagyomány lett az évek alatt. Más versenyeket is tartanak, mely a disznóvágás feladataiból fog állni. Például disznótoros leves készítésből, hurka készítésből, kolbász készítéséből valamint kell készíteni egy káposztás ételt is. Tehát bizonyára lesznek programok, egy percig sem hagyják az érdeklődőket unatkozni.

Valamint persze lesz fogópálinka és forralt bor is, tehát az italról is gondoskodnak. A nap végén kihirdetik versenyek győzteseit, majd egy hatalmas disznótoros vacsorában lehet részt venni zárásként. Lehet ismerkedni, barátkozni egész nap. Egészen biztosan, akik ellátogatnak a fesztiválra, nagyon jól fogják magukat érezni, és a nap végén élményekkel gazdagon fognak majd távozni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.