Egységben a sokféleség.

Szórakozás

Szórakozási lehetőségek Budapesten családoknak

Szórakozási lehetőségek Budapesten családoknak

Fővárosi Nagycirkusz: Az első előadást 125 éve tartották. A Cirkusz eredeti épülete az évek során elhasználódott, 1968-ban úgy döntöttek, hogy felújítják.. Így a cirkusz megmaradhatott a Városliget szórakoztató centrumában. A Fővárosi Nagycirkusz új épületét 1971-ben örömmel vehette birtokba a budapesti közönség.

45 éves a Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épülete, ennek alkalmából egy nosztalgikus műsorral ünnepelik az elmúlt évek sikereit. Elefánt, tigris, párduc és lovak kíséretében világhírű komikusok és bohócok is szerepelnek a cirkuszi hagyományt és évszázados tradíciót tükröző műsorban. Csodák Palotája: Öveges József professzor úr, a legendás fizikatanár régi álma volt egy olyan hely, „tudományos játszóterem” megnyitása, ahol kíváncsi gyerekek és felnőttek szabadon kísérletezhetnek, kedvükre ismerkedhetnek a tudomány izgalmas világával.

Az ELFT és a Rubik Nemzetközi Alapítvány 1993-ban – a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával – létrehozta a Budapest Science Centre Alapítványt (BSCA), hogy létrehozzon egy állandó interaktív tudományos kiállítást, a Csodák Palotáját. A program vezetésével Kádár Edit mérnököt bízták meg, aki nemzetközi tájékozódás és tapasztalatszerzés után egy kis csapat élén megkezdte odaadó munkáját, amelynek eredményeként már a következő évben megrendezésre került az első időszaki kiállítás.

Ezt újabb és nagyobb időszaki kiállítások követték, s ezek végül megteremtették az alapját az 1996-ban megnyílt állandó interaktív bemutató létrehozásának. A Csodák Palotája Budapesten, a XXII. kerületben, a Campona Bevásárló-és Szórakoztató központ épületében található.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.