Egységben a sokféleség.

Esemény

Szüreti Vigadalom Szigligeten 2014

Szüreti Vigadalom Szigligeten 2014

Szeptember 27-én ismételten megrendezésre kerül a legrégebbi népi szokásokat felelevenítő rendezvény Szigligeten a Szüreti Vigadalom. Ez egész napos szabadtéri program lesz melynek helyszíne: Szigliget, Főtér. A rendezvény a település utcáin lesznek. A rendezvény már a kora reggeli órákban elkezdődik kézművesek portékáinak árusításával a rendezvénysátor körül. Ezért érdemes már kora reggel kimenni.

A Szüreti vigadalom menete délután indul az Ófaluból. A szervezők a menet összeállításánál törekszenek arra, hogy minél színesebb, látványosabb és a hagyományokat, szokásainkat felelevenítő népviseletben vonuljanak fel a résztvevők a fesztiválon. A menetben helyet kapnak néptánccsoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok, csikósok, maskarások is.

A felvonuló kocsmáros és a pogácsát osztogató helyi asszonyok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan a rendezvény ideje alatt. A végállomásnál felállított rendezvénysátorban kialakított színpadon kulturális műsor várja az egybegyűlteket. A színes programok után pedig utcabál zárja az egész napos programot. A felvonulás délután 15.00 órakor indul az Esterházy Pincétől. Délelőtt 10.00 órától kirakodóvásár a rendezvénytéren (Sportpálya mellett) A felvonulás délután 15.00 órakor indul az Esterházy Pincétől.

A műsorok a színpadnál körülbelül 17.00 órakor kezdődnek a fellépések. A fellépők: – Rupa Ilona és a Káli Tűzrózsák; – Kemenesmagasi Népdalkör és Citerazenekar; Ajka-Padragkút Táncegyüttes; – Kelet Fénye – Pápa János Fúvózenekar; Hastánccsoport; – Merics Nikolett A színes programok után pedig kb 19.00 órától utcabál. Közben 20.30 órakor máglyagyújtás.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.