Egységben a sokféleség.

Esemény

Túrázás a budai hegyekben, néhány útvonal

Túrázás a budai hegyekben, néhány útvonal

Remek családi program lehet, ha egy szebb, csapadékmentes napon fogjuk a családunkat, és elindulunk egy kisebb túrára. Csak néhány dolgot vigyünk magunkkal, de vigyázzunk, ne túl sokat, különben cipelhetjük az egész út alatt a hátunkon. Persze a jókedvünket se hagyjuk otthon.

Bármilyen évszakban, akár nyáron, akár tavasszal vagy ősszel, esetleg télen is igazán remek lehet túrázni például a budai hegyekben. A túra alatt felfedezhetjük a csodás természet minden szépségét, fotókat is készíthetünk, és még erősödhetünk is.

Kiránduljunk Normafától Makkosmáriáig. Nem hosszú az útvonal, mindössze kettő és fél kilométeres, amit körülbelül 45 perc alatt megtehetünk. A Síháztól indulunk el, egészen a makkosmáriai kegytemplomig. Télen-nyáron járható ez az útvonal.

Jöjjön egy kicsit hosszabb útvonal, ha buzog bennünk a túrázni akarás, megbirkózhatunk vele. A teljes út 7 km, mely a Normafától indul, majd következik János-hely, aztán Hárs-hegy, végül Hűvösvölgy. Elérünk a hűvösvölgyi villamos-autóbusz végállomáshoz. Körülbelül három és fél óra alatt tehetjük meg ezt az igencsak hosszú, de csodás túrát.

Végezetül egy kicsit lejtős gyalogtúra következzék, mely a Síháztól indul, Normafa-lejtő következik, majd Harang-völgy, azután Csillag-völgy, majd Mátyás király út, végül Városkút a végcél. Lejtős majd emelkedős ez az útvonal, mely négy és fél kilométer hosszúságú, amit körülbelül két és fél óra alatt meg lehet tenni. Persze pihenőkkel egybeiktatva.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.