Egységben a sokféleség.

Biztonság

Védelemmel az internet sűrűjében

Védelemmel az internet sűrűjében

A XXI. század világában élünk, ahol az internet jelen van az életünkben. Mely lehetővé teszi számunkra, hogy híreket olvassunk, szórakozzunk, kutatást végezzünk, könyvet olvassunk, vásároljunk és eladjunk, boltot nyissunk, tanuljunk, banki ügyeket intézzünk, és még sok más mindennapi feladatokat végezzünk.

Van azonban számos kockázat az interneten. Ez lehet bármelyik rosszindulatú weboldalon például.

Lehetnek vírusok és kémprogramok. Adathalászat, ami azt a célt szolgálja, hogy a személyes vagy pénzügyi adatokat ellopja. Esetleg csalás, például hamis vásárlás, társkereső, szerencsejáték és más weboldalak.

A szerzői jogok megsértése, illegális letöltés vagy másolás, ami lehet szoftver, videó, zene, fénykép valamint dokumentum.

Amikor használja az internetet, a böngészője nyilvántartást vezet, amely oldalakat felkereste. Persze, ha beállította a böngészési előzményeket.

Ha egy weboldal, amit meglátogat, több adatot kér, mint ami a megszokott, az már teljes valószínűséggel rosszindulatú.

Fontos megjegyezni, hogy törölje a böngészési előzményeket, ha többen használják a számítógépet. Az internet szolgáltató, a bűnüldöző szervek és esetleg a munkáltató képes arra, hogy megtudja, hogy korábban milyen oldalakat látogatott meg valamint milyen kulcsszavakra keresett rá.

Mindig ellenőrizze, hogy a legfrissebb böngészőt használja. Ha nem, akkor töltse le és telepítse azt. Ez nagyon fontos, mert a böngészők is folyamatosan frissülnek, hogy fel tudják venni a rosszindulatú weboldalak ellen a versenyt.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.