Egységben a sokféleség.

Internet

A Facebook nélkül nincs élet se

A Facebook nélkül nincs élet se

Hihetetlen, de nem bírja ki több, mint 400 milliónyi ember, hogy naponta ne látogasson fel a Facebook profiljára, és ne osszon meg néhány fontos és nem fontos dolgot magáról. Pedig, ha megnézünk egy-egy ember profilját, sok mindent elárul róla, hogy mit szeret, mit tart fontosnak, mit nem szeret például.

Mostanában egyre gyakoribb példa, hogy a cégek a munkaerő toborzásuk során nagyítóval ellenőrzik a jelentkezők Facebook profilját., hogy legyen néhány információja a jelöltekről.

Aki túl sok baráttal rendelkezik, annak valószínűleg alacsony az önbecsülése. Az ilyen emberek folyton aggódnak a közösségi önbecsülésük miatt, ezért minél több barátot, ismerőst szereznek a közösségi oldalakon, így akarják kompenzálni az alacsony önértékelésüket.

A külvilág felé nyitottabb emberek lényegesen többször frissítik az adatlapjukat, és több képet töltenek fel magukról is. Mint a való életben, sokkal szociálisabbak, interaktívabbak, gyakrabban nyomják a „tetszik” gombot.

A nyitottabb és művészi hajlamú, kreatív emberek sokkal jobban töltik ki a profiljukat pontról-pontra, és gyakrabban osztanak meg dolgokat, mint mások, egy 2010-es kutatás eredményéből kifolyólag.

A narcisztikus személyek intim posztokat valamint sorozatos szelfiket osztanak meg. Így keresnek figyelmet az ilyen felhasználók és így hangsúlyozzák a saját fontosságukat.

A neurotikusok is keresik a többi felhasználó kegyeit. Kizárólag csak fotókat osztanak meg, mivel a kommunikációs és egyéb szociális képességeik elég alacsonyak. Úgy manipulálnak a feltöltött fotókkal, hogy boldogabbnak, és kevésbé magányosnak látszanak.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.