Egységben a sokféleség.

Internet

A véleménynyilvánítás szabadsága az interneten

A véleménynyilvánítás szabadsága az interneten

Az internetet lehet beszélgetésre is használni. Csevegni a különböző közösségi oldalakon és fórumokon tudunk. Amit nem mondunk el az életben, azt az interneten mondjuk ki. Némely fórumokon elég nagy a szabadság, mondhatjuk, gondolhatjuk. De csak egy bizonyos pontig.

Nagy az internet hatalma. Emberek milliói élnek ezzel a hatalommal. Sokszor adhatjuk ki magunkat másnak, megmondhatjuk másoknak szabadon a véleményünket. Akár teljesen névtelenül, vagy álnéven. Hisz nem lesz neki következménye, gondoljuk. Persze, nem is lesz. De annak, ha törvénybe ütköző dolgot mondunk ki, már lesz következménye.

Ha egy fórum felhasználója megsérti a Magyar Köztársaság valamely törvényét a véleménynyilvánítással, akkor fel lehet lépni a fórum vagy az oldal létrehozója, valamint a felhasználója ellen. És ez teljesen törvényes. Az alkotmánybíróság tekintet nélkül védi a szabad véleménynyilvánítás érték- és igazságtartalmát.

A hivatalos személyeknek és a közszereplőknek
a keményebb kritikákat is el kell viselniük, kimondta az alkotmánybíróság. Esetükben tágabb az alkotmányosan nem büntethető véleménynyilvánítás és tényállás köre, mint más személyeknél.

Az online fórumoknak jogszerűen kell működniük. Moderálási elveket dolgozzanak ki az egyes fórumok, ez elengedhetetlen, megfelelő moderátort alkalmazva. Aki pedig nem tartja be a szabályokat, első körben figyelmeztetni lehet. Ha még ezután is rosszalkodik, akkor ki lehet tiltani a fórumról. Persze a szabályok eltérhetnek minden egyes fórumon, de az talán nem, hogy aki sokszor szabálytalankodik, azt ki lehet tiltani.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.