Egységben a sokféleség.

Internet

Az internet felhasználók száma milyen arányban van a Facebook közösségi oldallal?

Az internet felhasználók száma milyen arányban van a Facebook közösségi oldallal?

Érdekesen alakul hazánkban az internet elérése. Többségében inkább az olcsóbb vagy az ingyenes csomagok felé húznak a felhasználók. Ezt jelzi nêhány internetes kutatás eredménye. De vajon mi állhat ez mögött?

Most a napokban indult el egy internetes oldal Indiában, mely ingyenes hozzáférést biztosít a mobiltelefon felhasználóknak ezen az oldalon keresztül körülbelül 40 internetes szolgáltatáshoz. Persze nem az egész világhálót lehet elérni, hanem csak bizonyos oldalakat. Persze a Facebook ingyenes, és éppen ezért hiszik sokan, hogy a Facebook egyenlő az internettel.

A Facebook felhasználók száma éppen ezért indult növekedésnek. Egy újfajta kutatás azt a meglepő eredményt hozta, hogy például a távol-keleti országokban magasabb a Facebook felhasználók száma, mint az internetet használóké. Ez kicsit furcsán hangzik, mivel a Facebook egy internetes szolgáltatás, és az eléréséhez pedig szükséges az internet. Ebből kiderült, hogy a felhasználók inkább a Facebookot használják, mint az internetet. Afrikában is ugyanez a helyzet.

A magyarázat roppant egyszerű. Van egy oldal, melyen keresztűl ingyenesen lehet használni a Facebookot. Viszont ha linkekre kattint az ember, akkor már fizetni kell, valamilyen fokú adatcsomagra van szükség. Vannak nagyon alacsony csomagok, melyeket leginkább a szegényebb réteg használ.

Magyarországon akik internetet még sose használtak azok száma 20 százalék fölötti. Elsősorban őket célozzák meg ezek a legújabb okostelefon és mobilnet akciók. Persze ezek beetető csomagok, melyek csak néhány szolgáltatáshoz biztosítanak korlátlan hozzáférést.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.