Egységben a sokféleség.

Internet

Az online chat oldalak előnyei és hátrányai

Az online chat oldalak előnyei és hátrányai

Nem meglepő tény, hogy a mai fiatalok szeretnek online beszélgetni, barátkozni, és ezért rengeteg időt töltenek el a chat oldalakon. Csak nem tudják, hogy sok veszélyt is tartogathatnak az ilyen oldalak, ha nem vigyáznak eléggé.

Persze itt ne a közösségi oldalakra gondoljunk, hanem ezekre az anonim beszélgető oldalakra, ahova álnéven lehet regisztrálni, és vadidegen emberekkel beszélgethetni. Ezekre az oldalakra naponta több ezren regisztrálnak vagy bejelentkeznek, és különböző szobákban érdeklődési körtől függetlenül beszélgetéseket folytatnak. Ez nagyon veszélyes, hiszen bárki bármit írhat magáról, és nincsenek következmények.

A fiatalok többsége másnak adja ki magát. Például idősebbnek, a külsejüket is szebbnek mondják, teljesen másnak írják le, mint amilyen valójában. És nem is sejtik, hogy a másik félt esetleg valami mögöttes szándék vezérelheti, hisz a szobában levők mindenki másnak adhatja ki magát, mint aki valójában. Persze tisztelet a kivételnek, mert azért akadnak olyanok is.

A szülőknek kell jobban figyelemmel kísérni a tizenéves gyerekük ténykedését, nehogy belekeveredjenek valami rossz dologba. Segíthetnek az idejüket is beosztani, hisz a gyerek szeret örökké az interneten lógni, akkor is, amikor már a tanulás rovására menne. A szülőknek kell megtanítani, hogy milyen veszélyeket is rejt ez a virtuális világ.

De ugyanakkor a közösségi és a chat oldalak segíthetik az egymás közti kapcsolattartást, a társas életet, a szórakozást, akár a házi feladat elkészítését is. De emellett komoly függőség is kialakulhat. Nagyon fontos itt is, mint mindenhol, az arany középút. Meg kell találni az egyensúlyt, nem szabad túllépni a határokat, és vigyázni kell arra, hogy a virtuális világ ne legyen fontosabb a családnál, a munkánál és a barátoknál.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.