Egységben a sokféleség.

Internet

Az online nyelvtanulás előnye és hátránya

Az online nyelvtanulás előnye és hátránya

Az online nyelvtanulás első és egyik legfontosabb előnye az, hogy költséghatékony. Éppen ezért nincs szükség nyelvtankönyvre, gyakorló füzetre, szótárfüzetre, feladatgyűjteményre, továbbá nem kell üzemanyagra, útiköltségre pénzt költeni, és ezért időt és energiát spórolunk, mivel nem töltünk el időt utazással.

Beérjük azzal, ami otthonunkban amúgy is adva van, egy számítógép, internet-kapcsolat, egy mikrofon, és természetesen egy merevlemez a mentésekhez. Nagy előnye még az is, hogy amíg a iskolákban csoportokban tanulunk, addig otthonunkba egyéni oktatással sajátítjuk el a nyelvet, személyre szabottan, mindenkinek a saját tempók és képességünk szerint, így nem kell másokhoz alkalmazkodnunk, akik esetleg lassabb tempójúak, vagy éppen gyorsabbak, és ezért hátráltatnak minket.

Otthon tanulással mi sem hátráltatunk másokat, ha egy-egy témára többször visszatérünk, vagy bonyolultabb nyelvtani szabályt többször átveszünk. Az online nyelvoktatás egy teljesen zártkörű oktatási forma, ahol két személy a tanár és a tanuló van jelen, ezáltal a tanár teljes figyelmét a tanulóra tudja szánni, a tanuló pedig a tananyagra tudja összpontosítani figyelmét.

Mindezt kényelmes formában, otthonról, a kedvenc, tanulóhelyünkről végezhetjük el, vagy abból a kis sarokból, ahol leginkább nyugodtnak érezzük a légkört, felkészülve, segítve magunkat az új tananyag megtanulására. Ebben a formában minden zavaró körülményt ki tudunk zárni, ez nagymértékben hozzájárul a tanulás hatékonyságához. Az on-line nyelvoktatás hátrányairól egyelőre még nincsen tudomás.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.