Egységben a sokféleség.

Internet

Internetes levelezés nyelvtanulás céljából

Internetes levelezés nyelvtanulás céljából

Sok mindenre használhatjuk az internetet. Filmnézésre, zenehallgatásra, játékokra, tanulásra valamint levelezésre is. Ha tudunk egy idegen nyelven legalább alapfokon beszélni, írni, akkor a legjobb módja, hogy jobban megismerjük a nyelvet, hogy levelezünk az adott nyelvet beszélőkkel. A végén még komoly barátságok is kialakulhatnak.

Elsősorban olyan emberekkel érdemes levelezni, akik a minden napjaikban is használják az adott nyelvet. A gyerekeinknek is készítettek számos oldalt, ahol teljes biztonsággal tudnak levelezni. Választhatnak korban és érdeklődési körüknek megfelelő diákot, akivel majd levelet válthatnak.

Nemcsak a kicsiknek, de a nagyobbaknak is léteznek ilyen oldalak. Választhatunk mi is korban hozzánk illő levelező partnert vagy partnereket. Fontos viszont, hogy ne adjunk meg semmilyen elérhetőségi adatunkat, se számlaszámot, jelszavat vagy kódokat. Mivel fogalmunk sem lehet, hogy ki ül ott a monitor előtt a világ másik végén. Talán majd az email címűnket megadhatjuk, ha már hosszabb távú kapcsolat is kialakul.

De ne menjen el a kedvünk, ha nem ír vissza egy vagy kettő ember, nem baj. Hisz nem az a cél, hogy barátokat keressünk. Gyakoroljuk az idegen nyelvet, az a cél. Ha megmarad néhány ember hosszabb távon is, akkor viszont barátság is kialakulhat. Ami pozitív lehet. Hisz megismerni egy idegen országot, egy idegen kultúrát egy ott élő embertől, csupa érdekes és izgalmas dolog.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.