Egységben a sokféleség.

Egészség

Mit lehet csinálni gyomortükrözés előtt és után?

Mit lehet csinálni gyomortükrözés előtt és után?

Kevés olyan vizsgálat van, amitől jobban tartanának a betegek, mint a gyomortükrözés. Tény pedig, hogy sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár, mint azt a legtöbben hiszik. A vizsgálattal nyerhető eredmények felbecsülhetetlen értékkel bírnak a komoly problémák megelőzése, valamint időben történő kezelése érdekében. Mielőtt azonban sor kerül a tulajdonképpen 3-5 percig tartó vizsgálatra, érdemes tisztában lenni azzal, hogy előtte és utána mire kell odafigyelni.

 

Gyomortükrözés előtt 4 órával már folyadékot (vizet sem) fogyaszthat! (forrás: http://arvai-barta.hu/gasztroenterologia) Ez azért van, mert a vizsgálat során egy vékony műszer kerül bevezetésre a bélrendszerbe, így a gyomornak teljesen üresnek kell lennie. Így nem csak a hányás kerülhető el, de a gyomor fala tökéletesen áttekinthető is lesz. Annak érdekében, hogy a gyomor jól látható legyen, levegő befújására lesz szükség, ami kis feszítő érzéssel járhat, de semmiképpen sem kellemetlen. A megfelelő klinikát és szakembert választva biztos lehet abban, hogy betegként olyan környezetben kerül sor a vizsgálatra, mely megnyugtató és maximálisan megbízható.

 

Nem csak a gyomortükrözés előtti időszak érdemel figyelmet, hanem az utána levő is. Mivel a torkot Lidocain spray segítségével érzéstelenítik, így a vizsgálatot követően mégy egy ideig nem szabad enni és inni, nehogy félrenyeljünk. Ugyan a torokban kaparó érzésre lehet számítani, de ez idővel el fog múlni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyomortükrözés után semmilyen utóhatásra nem kell számítani és amennyiben szövettani vizsgálatra lesz szükség, úgy annak eredményéről a következő konzultáción tájékoztat majd a szakember.

 

A gyomortükrözés rendszerint az emésztőrendszerrel kapcsolatban felmerülő problémák esetén válhat szükségessé. A túlzott alkoholfogyasztás éppen úgy felelőssé tehető a tünetek kialakulásáért, mint az egészségtelen életmód. Az elhízás és a rendszeres testmozgás hiánya rányomja a bélyegét az általános egészségi állapotra, és akár emésztőrendszeri panaszokkal is jelentkezhet a baj. Fontos, hogy azonnal forduljunk szakemberhez, hiszen így még időben fény derülhet az esetleges megbetegedésre, s az megfelelően kezelhető ennek köszönhetően. A magánklinika nem csak megbízhatóságot nyújt, de várakozás nélkül, előre egyeztetett időpontban kerülhet sor a konzultációkra, valamint a szükségessé váló vizsgálatokra.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2018 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.