Egységben a sokféleség.

Mindennapok

Milyen virágot milyen alkalomra érdemes vinni?

Milyen virágot milyen alkalomra érdemes vinni?

A virágok ajándékozása már régmúlt időkre vezethető vissza. Nem csak romantikus gesztusként tekinthetünk azonban a szokásra, hanem egyes alkalmak magától értetődő velejáróiként. Rendszerint megvannak azok a tipikus virág fajták, amelyek kifejezetten egy-egy élethelyzetben ideálisnak bizonyulnak. Választhatjuk a virágkosarak mutatós megjelenését, de a csokrok, vagy akár egyetlen szál virág is elmondhatja mindazt, ami bennünk zajlik. A temetkezésnél használt virágok (pl. mindenféle koszorú ) speciális területnek számítanak, így a koszorúk összeállításakor is érdemes szem előtt tartani egyrészt az elhunythoz fűződő viszonyunkat, másrészt az alkalom jellegét.

 

A rózsa tipikusan a szerelem és a szenvedély jelképe, amellyel meglephetjük kedvesünket évforduló, vagy egyszerűen egy hangulatos este alkalmából. A májusban ünnepelt Anyák napja kapcsán sokaknak az orgona jut eszükbe, ám virágüzletben ezt nem egyszerű beszerezni. Ha tehát tehetjük, akkor érdemes a környékbeli orgonabokrokat megcélozni, ahol a szárát ferdén célszerű levágni. Ennek köszönhetően vázába helyezve hosszabb időn keresztül frissen marad majd a növény. Választhatjuk a manapság nagyon divatos virágdobozokat is, amelyekben a választott virágok speciális talajba kerülnek elhelyezésre, amely gondoskodik a hosszan tartó frissességről.

 

Tiszteletét és nagyrabecsülését fejezné ki? A fehér rózsa remek választásnak bizonyul. Akár virágcsokorba is elhelyezhetjük, de többféle színes virág kombinációját szintén választhatjuk. A margaréta egyszerre bájos és szívet melengető, de a gerbera vagy a liliom is remek választás lehet. Ez utóbbit egyébként gyakran választják akkor is az érdeklődők, ha koszorút szeretnének rendelni.

 

Az elhunyt utolsó útjára kísérésekor nem mindegy, hogy milyen temetésről van szó, hiszen ennek megfelelően érdemes kiválasztani a virágot. Míg a hagyományos urnás és koporsós temetések alkalmával a klasszikus koszorúkat szokták előnyben részesíteni a hozzátartozók, addig a napjainkban egyre gyakrabban választott hajós temetés és szórásos temetés alkalmával inkább az egy-egy szál virág választása az elterjedt.

 

A virágok segítségével kifejezésre juttathatjuk az embertársunkhoz fűződő viszonyunkat, érzelmeinket, jó kedvre deríthetünk másokat, de a gyász pillanataiban is méltó választásnak bizonyulnak. Annak érdekében, hogy minden szempontból kifogástalan csokrot, virágkreációt kaphassunk, vagy egy igényes koszorúval búcsúzhassunk, megéri már jelentős tapasztalattal rendelkező cég szolgáltatásait választani.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.